Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite

de RuxyRux in Mancaruri de post, 16 Noi 2010 | 10487 vizualizari

 

O placinta numai buna de servit calda , aburinda, alaturi de un pahar cu iaurt...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza sarata( oaie, feta, telemea sau ce aveti)
  • 1 pachet foi yufka( contine trei foi imense)
  • 5 oua
  • 7 linguri pline de smantana
  • 1 legatura marar
  • 125 gr nuci zdrobite
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite:

1. Ungeti cu unt o tava pentru copt( patrata, rotunda cum doriti)

2. Preparati compozitia de branza: branza, 3 oua, mararul tocat, 3 linguri de smantana, se amesteca foarte bine.

3. Preparati compozitia de smantana: 4 linguri pline de smantana impreuna cu 2 oua se amesteca foarte bine.

4. Se prajesc nucile maruntite bine inainte la blender ( eu am folosit nuci braziliene zdrobite) pentru maxim un minut in tigaie intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga la branza.

5. Se desfac cu grija foile, se ia prima tava se intinde in tava pregatite, se stropeste cu sosul de smantana si se unge fiecare coltisor foarte bine( folositi-va de mana sau de pensula de uns)

6. Turnati compozitia, adaugati a doua foaie deasupra, procedati ca la prima si ungeti bine peste tot. Turnati si restul de smantana si presarati mararul.

7. Dati la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade sau in functie de cuptor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Sylvia 1

17.11.2010, 16:59

si din asta as gusta

RuxyRux 1

17.11.2010, 17:22

Te invit cu drag!

nilgun 1

04.09.2013, 20:18

yufka vine din limba turca...se pprepara in casa...foi imense..si se umplu asa in strauri...deliciu,,,am mancat la o verisoara , au copt foile la tara in cuptor...yummyy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de post cu spanac si leurda