Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite

de RuxyRux in Mancaruri de post, 16 Noi 2010 | 8115 vizualizari

 

O placinta numai buna de servit calda , aburinda, alaturi de un pahar cu iaurt...

 

INGREDIENTE

  • 700 gr branza sarata( oaie, feta, telemea sau ce aveti)
  • 1 pachet foi yufka( contine trei foi imense)
  • 5 oua
  • 7 linguri pline de smantana
  • 1 legatura marar
  • 125 gr nuci zdrobite
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite:

1. Ungeti cu unt o tava pentru copt( patrata, rotunda cum doriti)



2. Preparati compozitia de branza: branza, 3 oua, mararul tocat, 3 linguri de smantana, se amesteca foarte bine.



3. Preparati compozitia de smantana: 4 linguri pline de smantana impreuna cu 2 oua se amesteca foarte bine.



4. Se prajesc nucile maruntite bine inainte la blender ( eu am folosit nuci braziliene zdrobite) pentru maxim un minut in tigaie intr-o lingura de ulei de masline, apoi se adauga la branza.



5. Se desfac cu grija foile, se ia prima tava se intinde in tava pregatite, se stropeste cu sosul de smantana si se unge fiecare coltisor foarte bine( folositi-va de mana sau de pensula de uns)



6. Turnati compozitia, adaugati a doua foaie deasupra, procedati ca la prima si ungeti bine peste tot. Turnati si restul de smantana si presarati mararul.



7. Dati la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade sau in functie de cuptor.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi Yufka, branza sarata si nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Sylvia 1

17.11.2010, 16:59

si din asta as gusta

RuxyRux 1

17.11.2010, 17:22

Te invit cu drag!

nilgun 1

04.09.2013, 20:18

yufka vine din limba turca...se pprepara in casa...foi imense..si se umplu asa in strauri...deliciu,,,am mancat la o verisoara , au copt foile la tara in cuptor...yummyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta de post cu spanac si leurda