Placinta cu gem de gutui

de mirela0911 in Prajituri, 18 Oct 2015 | 2280 vizualizari

 

A iesit o prajitura atat de buna si aromata, incat va trebui repetata!

 

INGREDIENTE

  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • 10 lg lapte
  • 1 ou mare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • 2 lg gris
  • gem de gutui proaspat facut
  • zahar pudra pt ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gem de gutui:

Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat este necesar pentru a se obtine un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind 2 foi.

In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie, se presara o lingura de gris, apoi se intinde deasupra gemul de gutui (eu am avut proaspat facut). Deasupra se presara cealalata lingura cu gris si se aseaza a doua foaie.

Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se inroseste frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi in loc de gem, mere rase si necalite.

2

Pentru un plus de aroma se poate adauga in gem putina scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinta cu gem de gutui-0
Placinta cu gem de gutui-1
Placinta cu gem de gutui-2
Placinta cu gem de gutui-3
Placinta cu gem de gutui-4
Placinta cu gem de gutui-5
Placinta cu gem de gutui-6
Placinta cu gem de gutui-7

COMENTARII (19)

Rux

Rux 1

18.10.2015, 22:24

Delicioasa!

dantes

dantes 1

08.11.2015, 06:40

Buna!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 21:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!