Placinta cu caise

de Corinuta in Prajituri, 1 Aug 2011 | 2356 vizualizari

 

A sosit vremea caiselor...sau nu?:)) Cu vremurile astea ciudate nici nu mai stii ce sa crezi!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt moale
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 700 g caise

Ptr aluatul sfaramicios:

  • 70 g unt
  • 70 g zahar
  • 100 g faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu caise:

Pentru blat se amesteca faina cu drojdia si cu un praf de sare. Se adauga untul moale si se amesteca bine. Se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga la faina.


Se bate bine oul si se adauga si el, apoi se framanta bine si se lasa la dospit in loc ferit de curent ptr cel putin jumatate de ora.


Se spala caisele si se taie in doua, apoi se scot samburii. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se pun deasupra caisele cu partea bombata in sus si se mai lasa sa creasca 10 minute. Se preancalzeste cuptorul la 170 de grade.


Pentru aluatul sfaramicios se amesteca zaharul cu untul si cu faina si se presara peste caise. Se mai pot adauga migdale, alune sau samburii de la caise curatati si tocati.


Se introduce placinta la cuptor ptr 30-40 de minute.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

LUK 1

02.08.2011, 12:36

bun abuna buna

aziz 1

02.08.2011, 17:14

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:21

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz