Placinta cu mere (2)

de miremirc in Prajituri, 5 Noi 2012 | 11542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g untura
  • 2 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lgt sare
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • Umplutura :
  • 2 kg mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 3 lg zeama de lamaie
  • 2 lg gris
  • Decor :
  • 1 albus spuma
  • 3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere (2):

Aluat : intr-un bol amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam zaharul, sarea, untura, cele 3 galbenusuri, laptele si coaja rasa de la 1 lamaie. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit 1 ora, timp in care pregatim umplutura.

Umplutura : merele curatate de coaja le dam pe razatoarea mare si le asezam apoi intr-o craticioara pe foc. Stropim merele cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si le lasam la calit timp de 15 minute. La final adaugam scortisoara si lasam merele calite sa se raceasca.

Intindem o foaie in tava (25*35 cm), presaram 2 lg gris, merele calite si asezam cea de a doua foaie.Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste putin.

Albusul il batem spuma si il intindem cu ajutorul unui cutit (eu am intins cu lingura ) peste foaia copata. Dam la cuptor pentru inca 5 minute. Lasam prajitura sa se raceasca si apoi o putem servi simpla sau cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Eu am ales sa o pudrez cu zahar .

Pofta buna sa aveti ! Spor la preparat prajitura.

Este rapida, "picanta", delicioasa si frageda, numai buna pentru acest anotimp ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere