Placinta cu mere

de Andreea Caroline in Dulciuri, 26 Iul 2013 | 6946 vizualizari

 

Tot ce-i cu mar...mie imi place !!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri unt
  • un varf sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 1 ou ( pentru uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine.


Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la racit.


Topim zaharul in laptele caldut.Adaugam sarea,untul topit si racit,drojdia si 2 linguri faina.Se lasa 10 minute la dospit.


Se adauga drojdia la restul de faina si se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.


Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit pina isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in trei parti egale.Intindem cu sucitorul fiecare aluat si punem deasupra merele.


Rulam,punem in tava si lasam inca 15 minute la dospit.


Ungem cu ou si presaram zahar si dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce se rumeneste frumos deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Andreea Caroline 1

27.07.2013, 14:40

laura_n 1

27.07.2013, 15:13

o bunatate cu aluat de casa

Rocsi 1

27.07.2013, 20:23

Ce pofta imi este de o bucatica de placinta cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34