Placinta cu mere ca la mama

de Mihaela11_jo in Prajituri, 14 Dec 2010 | 5505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 200 grame unt sau margarina
  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingura bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura de smantana sau putin lapte
  • 1 kg de mere
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere ca la mama:

Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou. Se imparte coca in doua foi. Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc. Se presara cu zahar si scortisoara. Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.

Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie. Se taie dimensiunile dorite. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

divainbucatarie 1

15.12.2010, 12:25

Mihaela11_jo 1

15.12.2010, 19:39

Multumesc Giuliana su diva

Mihaela11_jo 1

15.12.2010, 19:39

Um Jamal, mai facem una
Oricum ospitalitatea arabilor este proverbiala

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Eclere