Placinta cu mere ca la mama

de Mihaela11_jo in Prajituri, 14 Dec 2010 | 4136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 200 grame unt sau margarina
  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 1/2 lingura bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingura de smantana sau putin lapte
  • 1 kg de mere
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere ca la mama:

Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului. Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou. Se imparte coca in doua foi. Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc. Se presara cu zahar si scortisoara. Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.


Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie. Se taie dimensiunile dorite. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

divainbucatarie 1

15.12.2010, 12:25

Mihaela11_jo 1

15.12.2010, 19:39

Multumesc Giuliana su diva

Mihaela11_jo 1

15.12.2010, 19:39

Um Jamal, mai facem una
Oricum ospitalitatea arabilor este proverbiala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars