Placinta cu mere rapida

de danielamonica_68 in Prajituri, 25 Ian 2014 | 5802 vizualizari

 

Vreti sa faceti repede un dulce si nu stiti ce?Va propun o reteta rapida si ieftina de placinta cu mere.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1ou
  • 6linguri de zahar
  • 6linguri de ulei
  • 10 linguri lapte (daca vreti sa fie de post puneti apa)
  • 1 praf de copt
  • putina zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplutura:
  • mere
  • zahar vanilat
  • pesmet sau gris zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere rapida:

Merele le curatam si le dam pe razatoarea mare.


Din ou,6 linguri zahar,6 linguri ulei,10 linguri lapte (apa),praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otet si faina,facem un aluat consistent,bun de intins cu sucitorul.


Ungeti cu ulei si tapetati cu faina tava.Tava mea este de 24x40 cm.


Aluatul se imparte in doua.Se intinde o foaie,se pune in tava.Presaram gris sau pesmet pe foaie,apoi stoarcem bine in pumni zeama din mere si le punem peste foaie.Peste mere presaram zahar (mai mult sau mai putin,in functie de cat de dulci sunt merele si in functie de gustul fiecaruia),presaram si un praf de scortisoara si un pliculet zahar vanilat.Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam din loc in loc placinta si apoi dam tava la cuptor,la foc mediu.


Placinta este gata cand s-a rumenit frumos deasupra.



POFTA BUNA !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere rapida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Pushaa 1

26.01.2014, 20:42

Alexandra Burz 1

28.01.2014, 00:43

Bun venit tare buna prajiturica

Florentina_Cristina 1

29.01.2014, 18:39

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere