Placinta cu mere(ca la mama)...

de lilik in Prajituri, 8 Ian 2011 | 13579 vizualizari

 

aceasta placinta o facea mama.....este delicioasa si pe placul tuturor,iar a doua zi(daca mai apuca)este si mai buna.Incercati-o macar 1 data ;)

 

INGREDIENTE

pt aluat::

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie,vanilie(sau ce arome doriti)
  • faina cat cuprinde(pt un aluat nu prea tare)

pt umplutura:

  • 1,5-2 kg de mere
  • 4-5 linguri de zahar
  • scortisoara cat vrem de aromat
  • putina coaja de lamaie rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere(ca la mama)...:

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare,apoi le punem la calit intr-o cratita cu zaharul si aromele.


Lasam cateva minute sa se inmoaie apoi le dam deoparte si le punem sa scursa sucul in exces.


Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus,il framantam bine si il impartim in 2,o bucata mai mare pt baza si alta mai micuta pt acoperit.


Trebuie sa iasa un aluat usor de manovrat,nelipicios.


Intindem bucata mai mare(nu prea subtire),iar cu foaia obtinuta tapetam tava de la cuptor,deasupra punem merele calite si acoperim cu cealalta foaie.


Dam la cuptorul preancalzit la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si presaram zahar pudra.


Daca aveti chef de joaca luati o bucata de aluat si colorati-l cu putina cacao si taiati diverse forme de pus deasupra placintei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere(ca la mama)..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

argentina 1

03.02.2011, 19:40

Buna seara
Este pentru prima data cind indraznesc sa scriu un comentariu.Am facut placinta de mere a dvs. si mi-a placut foarte mult.Am facut o modificare determinata de lipsa din casa a amoniacului si l-am inlocuit cu bicarbonat de sodiu.Nu stiu daca cu amoniac iese mai buna decit ce am facut in seara asta.Am vrut sa adaug si o fata nostima de sub patratelul pentru comentariu,dar nu stiu cum se face.Poate ma ajuta cineva si ma invata cum sa procedez.Sper ca nu am scris prea mult si poate o sa mai indraznesc si alta data.
Va pup si va multumesc pentru reteta
Argentina

diaconta 1

03.02.2011, 19:48

Argentina,se poate sa nu indraznesti sa comentezi? eu ma bucur daca aflu si parerea altora in orice privinta si sunt convinsa ca si fetele la fel.Daca vrei sa pui emoticon,e suficient sa dai click pe cel pe care il doresti si va fi adaugat la text,il vei vedea ca un simbol in prima faza.Sper ca te vei simti bine alaturi de noi sau te asteptam in cafenea sa stam de vorba.

emigabri 1

25.01.2012, 21:55

azi am facut-o.e fff buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise