Lingurițe, madlene și margarete

de Panacris in Prajituri, 1 Mar 2015 | 5519 vizualizari

 

Spornice și de efect;) Numai bune lângă cafeaua sau ceaiul de dimineață ;) :-*

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 250 g,
  • unt 250 g.,
  • făină 250 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie 1 linguriță,
  • esență de vanile butter 1 fiolă,înglobează toate iingredi
  • cacao neagră 4 linguri,
  • Pentru glazură:
  • ciocolată neagră 1 tabletă cca 100 g,
  • apă fierbinte 2 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • bombonele de decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lingurițe, madlene și margarete:

Untul se topește într-un ibric la foc mic. Între timp ouăle se bat energic cu zhărul, în cazul meu Thor (robotul semi profesional:D ) a luat situația în mână :D, apoi se adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de cacao, praful de copt, coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Spre final se adaugă și untul topit, ce s-a răcorit între timp.

După  ce aluatul s-a omogenizat, se toarnă în formele de silicon, în cazul meu: madlene, margarete și lingurițe ;)

Se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade.

Între timp se topește tableta de ciocolată pe baie de aburi, cu adaos de apă fierbinte și puțin ulei. Se ornează prăjiturele după gustul fiecaruia, sau mai bune zis cu ce ornamente aveți la îndemână în dulăpiorul cu delicatese.

Spor și poftă bună!;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lingurițe, madlene și margarete" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madelene