Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

de Poliana in Prajituri, 17 Sep 2012 | 5413 vizualizari

 

O prajiturica simpla, cu fructe de sezon, dar extrem de buna! Super pufoasa, nici nu mi-as fi imaginat ca ar putea sa creasca asa mult, asadar la aspect am fost foarte multumita. Stiu ca e cunoscuta ca si prajitura 'Valurile Dunarii', nu o sa-i schimb eu numele, doar ca i-am gasit o alternativa care mie mi-a placut mai mult.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 pachet praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 300 gr prune
Ingrediente crema
  • 400 gr branza de vaci
  • 150gr smantana grasa
  • 110 gr zahar pudra + 1 lingurita zahar vanilat
  • 75 gr unt
  • prune pentru decor
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu prune si crema de branza:

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul. Am folosit zahar pudra de data aceasta ca sa-mi fac viata mai usoara, si sa reduc timpul de mixare a zaharului cu untul.
Bun, dupa ce am mixat untul cu zaharul adaugam galbenusurile cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si mixam la viteza mica.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in compozitie. Pana aici nimic greu.


Compozitia o impartim in doua parti, cat de cat egale sa fie. Eu am lasat un strop mai mult pentru partea maro, pentru ca m-am gandit ca daca va fi jos, o sa fie nevoie de mai mult cantitate ca sa arate la fel de crescuta ca si cea alba. Nu stiu daca are sens ce spun, dar asa am gandit eu :P. Ok, asadar in partea (putin) mai multa adaugam cele doua linguri de cacao si amestecam usor.

Tapetam o tava patrata de 24/24cm cu hartie de copt si turnam partea maro. Peste ea punem cu grija partea alba si nivelam.
Prunele le taiem in sferturi si le 'infigem' in tava din loc in loc. Dam la cuptor la 170 de grade pentru 25-30 de minute, vedeti voi in functie de cum se umfla/rumeneste/miroase in bucatarie. Cang e gata o scoatem pe un gratar la racit.

Pentru crema punem toate ingredientele la blender si le mixam bine, nu are rost sa ne complicam si sa le luam pe rand pentru ca ne-am complica inutil. Crema o intindem peste prajitura racita, o portionam si punem cate o jumatate de pruna in varful fiecarei felii, si cam asta a fost treaba.


Initial ma gandisem sa decorez cu caramel, dar am zis ca n-ar rost sa o incarc suplimentar, si fructele sunt mai de efect, mai ales cand e sezonul lor. Asa ca am ramas la fructe! Simplu si rapid, cam asa as caracteriza prajiturica asta...dar as mai adauga - binenteles - si delicioasa! Se putea altfel???

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Poliana 1

21.09.2012, 12:51

Lilik, multumesc
Adirana, multumesc
Adina multumesc
Alba, ma bucur mult ca-ti place

Corinuta 1

08.07.2013, 20:22

Nu este cunoscuta ca si "Valurile Dunarii", acea prajitura are crema de vanilie nu de branza, are glazura de ciocolata, nu e cu prune si arata asa: http://www.lecker.de/rezept/1628725/Zarte-Donauwellen.html
Fara suparare, stiu ce vorbesc pentru ca am incercat-o

Poliana 1

09.07.2013, 09:07

Corina, eu cred ca orice reteta poate sa cunoasca variatiuni. Nu i-am spus asa in titule pentru stiu ca nu este varianta orignala. Stiu si eu exact cum e reteta de la prajitura 'Valurile Dunarii'.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Pască tradiţională