Desert prajitura Boema

de mihasara in Prajituri, 15 Oct 2015 | 6943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:    
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un varf de sare
  • 3 linguri apa
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • Crema 1:
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 70 gr unt
  • 3 lingurite ness
  • 2 lingurite cappuccino
  • 300 ml frisca
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca
  • Ornat:
  • 100 gr ciocolata rasa pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Boema:

Blat: Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade, timp de 25-30 minute. Scoatem apoi blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.


Crema 1: Amestecam oul, zaharul, nessul, cappuccino si untul. Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Batem spuma cei 300 ml frisca in care adaugam apoi crema racita si mai mixam 3-4 minute.


Sirop: Caramelizam zaharul, turnam apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.


Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.


Batem 200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema.


Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mihasara 1

16.10.2015, 08:45

Lau 1

16.10.2015, 17:44

o am si eu in plan

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura delicioasa