Desert impletita cu branza si mere

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Iun 2020 | 2184 vizualizari

 

Inspirat de Rocsi. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 270 g aluat foietaj proaspat
  • UMPLUTURA DE MERE
  • 500 g mere
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 amestec pentru placinta de mere
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • UMPLUTURA DE BRANZA
  • 200 g branza de vaci
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un galbenus pentru uns
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert impletita cu branza si mere:

Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite.

Se pun intr-o cratita cu zaharul si se calesc 5 minute, amestecand.

Se pune scortisoara si condimentul pentru placinta si se mai caleste 5 minute, amestecand.

Se pune amidonul diluat in 2 linguri de apa, se lasa 1 minut amestecand si se lasa la racit.

Intr-un castron se amesteca branza, zaharul, oul si zaharul vanilat.

Se intinde foaia pe blatul de lucru si se netezsste cu sucitorul.

Se imparte in trei din ochi si partile laterale se taie fasii.

Se pune pe mijloc umplutura de branza si de mere.

Se inchide capatul si se impletesc fasiile una din dreapta, una din stanga pana se termina.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu galbenus de ou.

Se introduce in cuptrul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa la racit acoperita cu un prosop gros.

Se feliaza rece si se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert impletita cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca