Prajitura Fanta

de Patricia Iordache in Prajituri, 23 Iul 2013 | 28080 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blog-ul Edith's Kitchen. A iesit buna dar parca mi s-a parut crema de branza putin cam acrisoara pentru gustul meu. Celorlalti care au mancat, le-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 100 ml ulei;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 4 linguri faina;
  • 1 pachet praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 500 gr. branza de vaci (Lacteea sau Fricheso);
  • 200 gr. unt;
  • Esenta de vanilie Dr. Oetker (Butter vanilla);
  • Pentru glazura:
  • 850 ml. suc Fanta sau Santal (de portocale);
  • 2 plicuri budinca de vanilie;
  • 5 linguri cu zahar;
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Cum preparam blatul:


Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide.


Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt.


Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara.


Tapetam o tava (a mea 35x25 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Punem la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 25 min.


Cand este gata latul il lasam sa se raceasca in tava.


Cum preparam crema:


Topim usor untul la MW si il frecam cu zaharul pana devine spuma. Adaugam branza, esenta de vanilie si mixam foarte bine.


Crema o intindem peste blatul racit complet si punem totul la frigider pentru 2 ore.


Cum preparam glazura:


Urmam instructiunile de pe plicul de budinca doar ca in loc de lapte folosim cei 850 ml suc.


Cand este putin calduta, o turnam peste stratul de crema si dam la frigider pentru inca 2 ore.


O portionam cum dorim si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

23.07.2013, 23:36

Excelenta...cu ani in urma o preparam si eu

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:44

Ruxy...ma bucur ca ti-am amintit de anii trecuti.

marianascarlat 1

24.07.2013, 10:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide