Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi

de Valclaudia in Prajituri, 4 Sep 2015 | 730 vizualizari

 

Nu e prea aspectuasa dar va asigur ca e un desert racoritor pentru acest inceput de toamna calda....

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 5 oua
  • 5 linguri indulcitor lichid
  • 5 linguri apa minerala
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare de Himalaya
  • 7 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2 linguri zahar brun

Crema:

  • 500 g ricotta
  • 1 consterva compot de litchi
  • 2 iaurturi mici cu fructe de padure
  • 1 plic gelatina alimentara
  • 50 ml apa rece
  • 2-3 linguri indulcitor lichid

Decor:

  • inimioare roz din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi:

Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul.


Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si faina cernuta. La aceasta operatie ne ajutam de o spatula din silicon sau de o lingura din lemn.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.


Turnam amestecul in tava, nivelam si presaram semintele de canepa si zaharul brun, apoi dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Dupa ce-am copt blatul il lasam la racit in tava, apoi il insiropam cu siropul de la compotul de litchi.


Fructele de litchi se mixeaza la robot pana obtinem un piure.


Gelatina se pune la hidratat in 50ml apa rece pentru 10 minute, apoi se topeste pe baie de aburi.


Mixam ricotta cu iaurtul de fructe si piureul de litchi. Adaugam indulcitorul si gelatina lichida (la temperatura camerei).


Acest amestec se toarna peste blatul insiropat din tava, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi.


La servire portionam si decoram cu inimioare de zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.09.2015, 20:54

Catalina L 1

05.09.2015, 08:56

Gicuta69 1

07.09.2015, 07:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise, ricotta si vanilie