Placinta cu praz

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 9258 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 75 ml ulei 75

pentru umplutura:

  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 praz
  • 4-5 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu
  • sare, piper
  • cimbru, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Punem intr-un bol faina, drojdia  si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15 minute la dospit.

Amestecam smantana cu oul si condimentam cu sare piper si nucsoara. Adaugam  o parte din prazul taiat rondele si fasiile de bacon si de ardei. Intindem  pe toata suprafata, lasand liber putin pe margini.

Presaram deasupra rondelele de praz , baconul si ardeii ramasi. Presaram cimbru dupa gust.

Dam la cuptor pana se rumeneste pe fund.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec din ciuperci