Placinta cu praz

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 4965 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 75 ml ulei 75

pentru umplutura:

  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 praz
  • 4-5 felii bacon
  • 1 ardei gras rosu
  • sare, piper
  • cimbru, nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu praz:

Punem intr-un bol faina, drojdia si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios.


Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15 minute la dospit.


Amestecam smantana cu oul si condimentam cu sare piper si nucsoara. Adaugam o parte din prazul taiat rondele si fasiile de bacon si de ardei. Intindem pe toata suprafata, lasand liber putin pe margini.


Presaram deasupra rondelele de praz , baconul si ardeii ramasi. Presaram cimbru dupa gust.


Dam la cuptor pana se rumeneste pe fund.


Se serveste rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Ina 1

18.02.2013, 20:24

o bunatate!

mamaieelena 1

18.02.2013, 21:35

buna imi place

vio_dreams 1

20.02.2013, 15:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu verdeata