Placinta cu ricotta si ciocolata

de lilik in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 2253 vizualizari

 

eu am facut-o cum o vedeti in imagini dar se poate face si clasic(o foaie de aluat pe fundul tavii,deasupra umplutura si acoperim cu alta foaie de aluat)...dupa placul fiecaruia...oricum ar fi e delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • PT ALUAT:
  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 350 ml lapte caldut
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 gr unt(margarina)
  • PT UMPLUTURA:
  • 800 gr ricotta(sau branza de vaci)
  • 200 gr ciocolata cu lapte taiata bucatele(sau 200 gr picaturi de ciocolata)
  • 3 oua
  • cateva linguri de zahar(dupa gust)
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ricotta si ciocolata:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia,coaja de lamaie si zaharul,apoi punem ouale si treptat laptele.Framantam,apoi punem sarea.


Topim untul si cand e caldut incepem sa-l adaugam la aluat treptat,framantand de fiecare data pana se absoarbe tot.


Cand am terminat untul si am terminat de framantat,acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 1 ora la loc caldut.


Intre timp pregatim umplutura:


amestecam ricotta cu zaharul si ouale pana devine cremoasa(cel mai bine faceti cu mixerul),dupa care cu o lingura incorporam bucatelele de ciocolata.


Cand aluatul a crescut luam din el si intindem foi pe care punem umplutura,apoi rulam.Putem impletii sau le putem pune in tava una langa alta sau putem face o placinta clasica...Asta la aprecierea fiecaruia.


Acoperim cu un prosop tava si mai lasam 10-15 minute sa creasca,apoi ungem cu oul batut si dam la cuptorul incins la 175° pana se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelaM 1

05.07.2011, 13:48

ce deliciu

MIUTA 1

05.07.2011, 15:03

Excelent imi place

lilik 1

06.07.2011, 10:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort de bezea cu fructe