Placinta frageda cu mere si nuci

de Moni_alex in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 5415 vizualizari

 

O placinta moale, frageda, gustoasa cu o foaie consistenta care se poate face si cu branza sau dovleac.
Am servit-o cu inghetata de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • o cana de nuci taiate marunt
  • 20 linguri zahar
  • 21 linguri ulei
  • 21 linguri apa minerala
  • o lingura zeama de lamaie
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 2 linguri de pesmet
  • zahar pudra
  • inghetata de vanilie pentru servit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta frageda cu mere si nuci:

Se curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau la o parte, se adauga scortisoara si nucile taiate marunt.Se lasa la racit.

Pentru foi: se amesteca 2 oua cu un praf de sare,15 linguri de zahar si 21 linguri de ulei . Se bat bine cu telul apoi se adauga pe rand 21 linguri apa minerala, o lingura de zeama de lamaie si se bate bine compozitia pana se omogenizeaza bine.

Se adauga faina amestecata cu o lingurita praf de copt pana iese o coca grasuta tocmai buna de intins.

Aluatul se imparte in doua.

Se tapeteaza tava aragazului cu hartie de copt si se intinde jumatate din aluat.

Se presara cele 2 linguri de pesmet, se adauga merele amestecate cu nuci si deasupra cealalta jumatate de aluat.

Crestam frumos placinta exact le liniile pe care o sa o taiem atunci cand este gata.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit aprox 50 minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand e gata, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar fin si o putem taia.

Am servit-o cu inghetata de vanilie.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta frageda cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere (reteta video)