Placinta rapida

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 28 Ian 2012 | 9711 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 620 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 160 ml ulei
  • 1 lgt rasa cu sare
  • 2 lg gris
  • 1-2 lg unt ptr uns tava
  • sunca,
  • salam,
  • mortadella etc
  • cascaval ras, telemea rasa etc
  • 2 lg mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta rapida:

  Mod de preparare : cernem faina intr-un bol apoi adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ouale, laptele caldut, sarea si uleiul. Omogenizam cu ajutorul unei linguri. Aluatul va fi unul moale, care nu necesita framantare.

  Tava (26*39 cm) o ungem cu putin unt si presaram 1 lg de gris, apoi intindem jumatate din cantitatea de aluat.

Peste aluat presaram cealalata lingura cu gris ce a mai ramas, apoi asezam feliile de sunca si radem cascaval si telemea.

  Cealalta jumatate de aluat care a ramas, il asezam cu grija cu lingura peste cascavalul ras si apoi uniformizam . Lasam placinta sa creasca pentru 30 de minute, apoi presaram mac deasupra si dam la cuptor, pentru circa 30-40 de minute. Pentru a fi siguri ca aluatul este copt, introducem o scobitoare in el si daca iese curata inseamna ca placinta este coapta.

  Lasam placinta sa se raceasca si apoi o putem taia si servi. Este foarte buna langa ceapa rosie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rapida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta rustica cu ceapa verde si telemea