Placinta spirala cu spanac

de Criss in Mancaruri de legume, 7 Mai 2013 | 6055 vizualizari

 

Spanacul este "buruiana" mea preferata si in fiecare primavara profit din plin de el. Il gatesc in diverse feluri si ma bucur ca si Alex il mananca cu placere, dar numai sub forma de tarta sau placinta. Azi va prezint o reteta extrem de simpla dar delicioasa de placinta spirala cu spanac.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte (Bella, Linco, etc.)
  • 1 kg spanac
  • 250 g branza telemea
  • 3 oua
  • unt/ulei pt. uns foile de placinta
  • 2 catei de usturoi
  • sare (daca mai e nevoie, pt. ca telemeaua e suficient de sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta spirala cu spanac:

Spanacul se spala bine sa nu ramana niciun fir de nisip. Se pune intr-o oala incapatoare, sa dea un clocot. Nu trebuie fiert prea mult. Se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca. (eu l-am dat prin masina de tocat carne), se amesteca cu doua oua batute, usturoiul zdrobit si telemeaua rasa. Se iau foile de placinte, se pensuleaza cu ulei sau unt topit. se suprapun cate trei foi, se pune spanacul si se ruleaza, apoi se pun in tava sub forma de spirala. Se unge placinta deasupra cu ou batut si se coace aproximativ 30 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

Anett 1

07.05.2013, 15:52

foarte frumoasa!

madi_marin 1

07.05.2013, 19:55

super buna si arata si foarte bine...

Sim0na 1

07.05.2013, 20:12

Placinta nu l-am facut inca.. dar nu-l iesit anu` asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci