Placinta spirala cu spanac

de Criss in Mancaruri de legume, 7 Mai 2013 | 2392 vizualizari

 

Spanacul este "buruiana" mea preferata si in fiecare primavara profit din plin de el. Il gatesc in diverse feluri si ma bucur ca si Alex il mananca cu placere, dar numai sub forma de tarta sau placinta. Azi va prezint o reteta extrem de simpla dar delicioasa de placinta spirala cu spanac.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte (Bella, Linco, etc.)
  • 1 kg spanac
  • 250 g branza telemea
  • 3 oua
  • unt/ulei pt. uns foile de placinta
  • 2 catei de usturoi
  • sare (daca mai e nevoie, pt. ca telemeaua e suficient de sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta spirala cu spanac:

Spanacul se spala bine sa nu ramana niciun fir de nisip. Se pune intr-o oala incapatoare, sa dea un clocot. Nu trebuie fiert prea mult. Se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca. (eu l-am dat prin masina de tocat carne), se amesteca cu doua oua batute, usturoiul zdrobit si telemeaua rasa. Se iau foile de placinte, se pensuleaza cu ulei sau unt topit. se suprapun cate trei foi, se pune spanacul si se ruleaza, apoi se pun in tava sub forma de spirala. Se unge placinta deasupra cu ou batut si se coace aproximativ 30 minute. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Anett 1

07.05.2013, 15:52

foarte frumoasa!

madi_marin 1

07.05.2013, 19:55

super buna si arata si foarte bine...

Sim0na 1

07.05.2013, 20:12

Placinta nu l-am facut inca.. dar nu-l iesit anu` asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!