Placinta spirala cu spanac

de Criss in Mancaruri de legume, 7 Mai 2013 | 3349 vizualizari

 

Spanacul este "buruiana" mea preferata si in fiecare primavara profit din plin de el. Il gatesc in diverse feluri si ma bucur ca si Alex il mananca cu placere, dar numai sub forma de tarta sau placinta. Azi va prezint o reteta extrem de simpla dar delicioasa de placinta spirala cu spanac.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte (Bella, Linco, etc.)
  • 1 kg spanac
  • 250 g branza telemea
  • 3 oua
  • unt/ulei pt. uns foile de placinta
  • 2 catei de usturoi
  • sare (daca mai e nevoie, pt. ca telemeaua e suficient de sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta spirala cu spanac:

Spanacul se spala bine sa nu ramana niciun fir de nisip. Se pune intr-o oala incapatoare, sa dea un clocot. Nu trebuie fiert prea mult. Se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca. (eu l-am dat prin masina de tocat carne), se amesteca cu doua oua batute, usturoiul zdrobit si telemeaua rasa. Se iau foile de placinte, se pensuleaza cu ulei sau unt topit. se suprapun cate trei foi, se pune spanacul si se ruleaza, apoi se pun in tava sub forma de spirala. Se unge placinta deasupra cu ou batut si se coace aproximativ 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Anett 1

07.05.2013, 15:52

foarte frumoasa!

madi_marin 1

07.05.2013, 19:55

super buna si arata si foarte bine...

Sim0na 1

07.05.2013, 20:12

Placinta nu l-am facut inca.. dar nu-l iesit anu` asta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci