Placinta spirala cu spanac

de Criss in Mancaruri de legume, 7 Mai 2013 | 2598 vizualizari

 

Spanacul este "buruiana" mea preferata si in fiecare primavara profit din plin de el. Il gatesc in diverse feluri si ma bucur ca si Alex il mananca cu placere, dar numai sub forma de tarta sau placinta. Azi va prezint o reteta extrem de simpla dar delicioasa de placinta spirala cu spanac.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte (Bella, Linco, etc.)
  • 1 kg spanac
  • 250 g branza telemea
  • 3 oua
  • unt/ulei pt. uns foile de placinta
  • 2 catei de usturoi
  • sare (daca mai e nevoie, pt. ca telemeaua e suficient de sarata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta spirala cu spanac:

Spanacul se spala bine sa nu ramana niciun fir de nisip. Se pune intr-o oala incapatoare, sa dea un clocot. Nu trebuie fiert prea mult. Se scurge, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca. (eu l-am dat prin masina de tocat carne), se amesteca cu doua oua batute, usturoiul zdrobit si telemeaua rasa. Se iau foile de placinte, se pensuleaza cu ulei sau unt topit. se suprapun cate trei foi, se pune spanacul si se ruleaza, apoi se pun in tava sub forma de spirala. Se unge placinta deasupra cu ou batut si se coace aproximativ 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Anett 1

07.05.2013, 15:52

foarte frumoasa!

madi_marin 1

07.05.2013, 19:55

super buna si arata si foarte bine...

Sim0na 1

07.05.2013, 20:12

Placinta nu l-am facut inca.. dar nu-l iesit anu` asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ciuperci