Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 6848 vizualizari

 

Aceasta placinta o mancam de cand eram foarte mica.Imi amintesc ca o facea bunica mea si ii spunea "VARZAR".Nu stiu de ce avea acest nume deoarece placinta nu contine varza.Atunci nu ma omoram dupa placinta,ma miram cum pot manca parintii mei atatea buruieni si sa le mai si placa.
Ieri am fost la mama si o avea deja scoasa din cuptor,inca fierbinte.
Am fost foarte impresionata de gustul delicios al placintei.
Cand am ajuns acasa am facut si eu doua tavi.
Imi pare rau nu mai am nici o firmitura,s-a mancat toata.Dar va recomand reteta tuturor celor care iubiti "buruienile".

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • un cub drojdie
  • o lingurita zahar
  • putina sare
  • 300 g faina
  • apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • un kg cas de oaie
  • 2 legaturi marar
  • 4 legaturi cozi de ceapa
  • 4 oua
  • sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde:

La inceput am amestecat toate ingredientele pentru coca.De fapt este un aluat de paine dar trebuie sa fie moale.Se lasa la dospit.


Intr-un lighean am dat pe razatoare casul.Am pus peste cas marar tocat marunt si cozi de ceapa tocate.Am pus sare dupa gust si patru oua intregi.Am amestecat bine toate ingredientele.Am uns doua tavi cu ulei de masline si am pus aluatul dospit dupa ce l-am impartit.


Am impartit umplutura si am pus-o in tavi peste aluatul dospit.


Se lasa inca 10 minute sa creasca si se da la cuptor la foc mediu.


Se serveste calda,simpla sau cu smantana.


Este foarte buna si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MIUTA 1

05.06.2011, 14:43

Ce dor mi-a fost de tine Onesta!!
Si eu m-am copt de cald mai ales ca am facut si racitura .Deci nu prea am avut minte

kamy 1

05.06.2011, 19:40

place tare

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:27

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu dovleac