Plăcinte moldovenești cu brânză

de Gabitsa in Prajituri, 20 Iun 2015 | 3026 vizualizari

 

Ceva dulce am mânca mai tot timpul :) .

 

INGREDIENTE

  • brânză de vaca
  • făină (cca 600-700g)
  • 4 ouă
  • 200 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar ulei
  • jumătate de cub de drojdie
  • 1 pliculeț de zahar vanilat
  • zahar pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte moldovenești cu brânză:

Într-un vas punem făina și facem în mijlocul vasului o groapă unde punem drojdia sfărămată împreuna cu paharul de apă(calduță).Amestecăm pentru ca drojdia să se dizolve si adăugam și paharul de ulei,două ouă și 100 g zahar .Omogenizăm întreaga ”cocă” și frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios.Lăsăm sa dospească cca 1h.Presărăm blatul de lucru pentru a nu se lipi și întindem aluatul cu un sucitor până vom avea o foaie potrivită .Se va tăia foaia în bucăți egale .Compoziția pentru umplură se face astfel :amestecăm brânza cu un ou și pliculețul de zahăr vanilat.

Se va pune câte o linguriță de umplutură în fiecare bucațică și apoi punem colț la colț fiecare parte din acea bucățică.Punem într-o tavă în care am pus hârtie de copt plăcintele care le am uns mai apoi cu oul ramas și cu puțin mac.Am încins cuptorul și băgăm plăcintele.Le scoatem când s-au rumenit frumos pe deasupra .Când le-am scos din cuptor le-am acoperit cu o punguță cât sa cuprinda întreaga tavă.După 10 min în care au stat înabușite le pudrăm cu zahar pudră .

Poftă bună și spor la făcut :)

TIPS-URI

1

tava poate fi tapetată și cu făină

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte moldovenești cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune