Plăcinte moldovenești cu brânză

de Gabitsa in Prajituri, 20 Iun 2015 | 881 vizualizari

 

Ceva dulce am mânca mai tot timpul :) .

 

INGREDIENTE

  • brânză de vaca
  • făină (cca 600-700g)
  • 4 ouă
  • 200 g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar ulei
  • jumătate de cub de drojdie
  • 1 pliculeț de zahar vanilat
  • zahar pudră
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcinte moldovenești cu brânză:

Într-un vas punem făina și facem în mijlocul vasului o groapă unde punem drojdia sfărămată împreuna cu paharul de apă(calduță).Amestecăm pentru ca drojdia să se dizolve si adăugam și paharul de ulei,două ouă și 100 g zahar .Omogenizăm întreaga ”cocă” și frământăm până obținem un aluat moale și nelipicios.Lăsăm sa dospească cca 1h.Presărăm blatul de lucru pentru a nu se lipi și întindem aluatul cu un sucitor până vom avea o foaie potrivită .Se va tăia foaia în bucăți egale .Compoziția pentru umplură se face astfel :amestecăm brânza cu un ou și pliculețul de zahăr vanilat.


Se va pune câte o linguriță de umplutură în fiecare bucațică și apoi punem colț la colț fiecare parte din acea bucățică.Punem într-o tavă în care am pus hârtie de copt plăcintele care le am uns mai apoi cu oul ramas și cu puțin mac.Am încins cuptorul și băgăm plăcintele.Le scoatem când s-au rumenit frumos pe deasupra .Când le-am scos din cuptor le-am acoperit cu o punguță cât sa cuprinda întreaga tavă.După 10 min în care au stat înabușite le pudrăm cu zahar pudră .


Poftă bună și spor la făcut :)

 

TIPS-URI

1

tava poate fi tapetată și cu făină

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinte moldovenești cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Gabitsa 1

21.06.2015, 20:11

-Licurici- 1

22.06.2015, 08:02

bune bune

Gabitsa 1

22.06.2015, 09:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gutui si gem de caise