Placinte taranesti pe tigaie

de Dea_Dea in Dulciuri, 6 Aug 2014 | 2046 vizualizari

 

Bune tare ...ca-n batrani :), cum le facea bunica mea

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • jumatate de pachetel de drojdie proaspata
  • apa calda cat cuprinde.
  • ulei pentru uns tigaia
  • UMPLUTURA:
  • 200-300 gr branza de vaci
  • 3-4 linguri de zahar
  • un ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte taranesti pe tigaie:

Incepem cu aluatul. Punem in castron faina, sarea si zaharul . Drojdia o dizolvam in ama calduta si o punem peste faina. Adauga apa pe rand pana obtinem un aluat care nu curge si poate fi rupt cu lingura . Acoperim cu un servet si lasam la caldura sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.


Intre timp facem umplutura: Amestecam branza bine bine cu zaharul si oul.


Preseram masa de lucru cu faina , rupem o bucata din aluat si o intindem , in mijloc punem o lingura de branza dupa care taiem aluatul in raze , pe care le aducem in mijloc apoi intindem cu sucitorul.


Ungem tigaia cu ulei si le rumenim cate 2 min pe fiecare parte.

 

TIPS-URI

1

In loc de zahar se poate pune sare si marar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte taranesti pe tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Xandrinne 1

06.08.2014, 11:16

Rocsi 1

07.08.2014, 10:19

Ce bune sunt...

Panacris 1

12.08.2014, 15:53

Bune, bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Branzoici