Placinte taranesti pe tigaie

de Dea_Dea in Dulciuri, 6 Aug 2014 | 1862 vizualizari

 

Bune tare ...ca-n batrani :), cum le facea bunica mea

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri de faina
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • jumatate de pachetel de drojdie proaspata
  • apa calda cat cuprinde.
  • ulei pentru uns tigaia
  • UMPLUTURA:
  • 200-300 gr branza de vaci
  • 3-4 linguri de zahar
  • un ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte taranesti pe tigaie:

Incepem cu aluatul. Punem in castron faina, sarea si zaharul . Drojdia o dizolvam in ama calduta si o punem peste faina. Adauga apa pe rand pana obtinem un aluat care nu curge si poate fi rupt cu lingura . Acoperim cu un servet si lasam la caldura sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura: Amestecam branza bine bine cu zaharul si oul.

Preseram masa de lucru cu faina , rupem o bucata din aluat si o intindem , in mijloc punem o lingura de branza dupa care taiem aluatul in raze , pe care le aducem in mijloc apoi intindem cu sucitorul.

Ungem tigaia cu ulei si le rumenim cate 2 min pe fiecare parte.

 

TIPS-URI

1

In loc de zahar se poate pune sare si marar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte taranesti pe tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Placinte taranesti pe tigaie-0
Placinte taranesti pe tigaie-1
Placinte taranesti pe tigaie-2
Placinte taranesti pe tigaie-3
Placinte taranesti pe tigaie-4
Placinte taranesti pe tigaie-5
Placinte taranesti pe tigaie-6

COMENTARII (13)

Xandrinne

Xandrinne 1

06.08.2014, 11:16

Rocsi

Rocsi 1

07.08.2014, 10:19

Ce bune sunt...

Panacris

Panacris 1

12.08.2014, 15:53

Bune, bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!