Placintele pufoase de toamna

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2016 | 2418 vizualizari

 

Aceste placintele sunt ideale atat  calde cat si reci.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kilogram de faina
  • 300 ml lapte acru ( lapte batut)
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 25 de grame de drojdie proaspata sau 7 grame de drojdie uscata (eu am folosit uscata)
  • 100 de grame de untura de porc
  • 250 de grame de branza de vaci, proaspata
  • 1 ou intreg
  • 200 de grame de telemea rasa
  • 1 ou intreg (pentru uns placintelele deasupra)
  • 3 linguri de lapte
  • susan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele pufoase de toamna:

 Se amesteca drojdia uscata cu zaharul . Se adauga 1 lingura de faina si aproximativ 100 de ml. de lapte batut, la temperatura camerei; se lasa sa dospeasca drojdia, aproximativ 10 minute. Faina se cerne intr-un bol incapator si se amesteca cu sarea. Se face o gaura la mijloc, se adauga maiaua dospita, apoi restul de lapte batut  si lapte dulce , la inceput amestecand, apoi se framanta energic pana la obtinerea unui aluat neted, elastic, care nu mai adera de peretii vasului si se dezlipeste de pe maini (daca aluatul e prea moale, mai adaugati cate o lingura de faina, dimpotriva daca e prea vartos, se adauga cate o lingura de lapte batut, pana la obtinerea consistentei ideale.Aluatul se aseaza intr-un bol uns cu ulei si se acopera cu o folie alimentara si apoi cu un prosop si se lasa la dospit intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Se pregateste umplutura amestecand branza de vaci, 1 ou intreg si telemeaua rasa. Pe planul de lucru uns cu putina untura, se rastoarna aluatul si se intinde  pana la obtinerea unui dreptunghi (destul de mare va fi) putin mai gros care unge apoi cu untura si se face rulou.Eu am taiat ruloul in doua ca sa fie mai usor de lucrat cu el.Se intinde din nou fiecare rulou obtinand 2 dreptunghiri taiate la randul loc in patratele de 10/10 cm. Le umplem fiecare cu branza le rulam cu partea de imbinare in jos si le lasam la dospit cam 30 minute.Rulourile le asezam intr-o tava cu hartie de copt si la  final le ungem cu 1 ou intreg batut cu 3 linguri lapte si presaram putin susan.Se coc la foc potrivit (180 grade) circa 35-40 minute pana capata o culoare maronie.Dupa coacere le lasam sa se raceasca putin in  tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele pufoase de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon