Plov "плов"

de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2009 | 22271 vizualizari

 

Reteta ruseasca

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pui sau orice fel de carne
  • 250 gr orez(o cana)
  • 1 morcov mare(2 mici)
  • 2 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 4 cani apa
  • 1 lingura  agrisa(barberries)se poate inlocui cu stafide
  • 1 lingurita de curcuma(sofran indian)
  • 3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plov "плов":

carnea se taie cubulete si se pune intr-o oala cu ulei incins sa se prajeasca cu capac(mai mult sa prinda culoarea aia alba)apoi se pune apa si se lasa sa firba. Separat se taie morcovul cubulete, iar ceapa felii mai mari. Intr-o alta tigaie se pune ulei si se adauga morcovul si ceapa , bulionul si boiaua. Se lasa sa se imoaie apoi se adauga peste carne, condimentam.si aduagam de asemea agrisa si curcuma. (de asemenea si usturoiul)In prealabil sa spalat orezul, sa lasat la umflat, si cand carnea e aproape gata se pune peste aceasta. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.


ps.am atasat poze cu condimente deaorece nu sunt prea des folosite am zis ca vor fi ajutatoare...imi cer scuze ca nu am poza cu reteta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plov "плов"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MazdaRX8 1

05.06.2009, 17:18

Как готовить узбекский плов.

http://www.youtube.com/watch?v=CRnxWuBvc4E&feature=fvw

MazdaRX8 1

05.06.2009, 17:34

Uzbek mamas and respectable cooks only make plov using lamb fat. Who can argue? Lamb fat is tasty and the calories would be lost otherwise. In Uzbekistan they use lamb tail fat, called kudryuka !!!! citat din: http://fxcuisine.com/default.asp?language=2&Display=97&resolution=high

luminita20_2006 1

05.06.2009, 17:50

da aici ai dreptate....dar la mine nu se mananca carne de oaie.....uzbecii mananca asa...de aceea am optat sa pun reteta cu carne de pui

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale cu carne si dovleac
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Perisoare cu legume