Plov "плов"

de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne, 5 Iun 2009 | 20203 vizualizari

 

Reteta ruseasca

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pui sau orice fel de carne
  • 250 gr orez(o cana)
  • 1 morcov mare(2 mici)
  • 2 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 4 cani apa
  • 1 lingura  agrisa(barberries)se poate inlocui cu stafide
  • 1 lingurita de curcuma(sofran indian)
  • 3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plov "плов":

carnea se taie cubulete si se pune intr-o oala cu ulei incins sa se prajeasca cu capac(mai mult sa prinda culoarea aia alba)apoi se pune apa si se lasa sa firba. Separat se taie morcovul cubulete, iar ceapa felii mai mari. Intr-o alta tigaie se pune ulei si se adauga morcovul si ceapa , bulionul si boiaua. Se lasa sa se imoaie apoi se adauga peste carne, condimentam.si aduagam de asemea agrisa si curcuma. (de asemenea si usturoiul)In prealabil sa spalat orezul, sa lasat la umflat, si cand carnea e aproape gata se pune peste aceasta. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.


ps.am atasat poze cu condimente deaorece nu sunt prea des folosite am zis ca vor fi ajutatoare...imi cer scuze ca nu am poza cu reteta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plov "плов"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MazdaRX8 1

05.06.2009, 17:18

Как готовить узбекский плов.

http://www.youtube.com/watch?v=CRnxWuBvc4E&feature=fvw

MazdaRX8 1

05.06.2009, 17:34

Uzbek mamas and respectable cooks only make plov using lamb fat. Who can argue? Lamb fat is tasty and the calories would be lost otherwise. In Uzbekistan they use lamb tail fat, called kudryuka !!!! citat din: http://fxcuisine.com/default.asp?language=2&Display=97&resolution=high

luminita20_2006 1

05.06.2009, 17:50

da aici ai dreptate....dar la mine nu se mananca carne de oaie.....uzbecii mananca asa...de aceea am optat sa pun reteta cu carne de pui

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare cu castraveciori acri