Pogacele

de merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Dec 2012 | 4176 vizualizari

 

Am adus in week-endul trecut niste jumari de la mama soacra si am preparat pentru prima data pogacele.
N-au fost multe asa ca s-au mancat deja toate, de bune ce-au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr jumari
  • 150 gr lapte dulce
  • 150 gr ulei
  • 450 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • Sare
  • Piper
  • Chimen
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele:


Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la diluarea acestora, apoi adaugam laptele caldut si putina faina cat sa iasa ca o smantana groasa.


Omogenizam, acoperim si lasam la crescut.


Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper macinat fiecare dupa gust.


Cam


Nd maiaua a crescut, adaugam galbenusul de ou, sare, uleiul si restul de faina. Framantam un aluat pe care il mai lasam cam 10 minute la crescut dupa care il intindem pe masa de lucru cat de subtire putem, apoi pe jumatate din aluat punem jumatate din jumar si intindem bine. Pliem cealalta jumatate de aluat peste si repetam procedeul pamna se termina jumarile.


Dam la rece pentru 15 minute apoi il intindem in foaie de aproximativ 1 cm si decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie.


Batem albusul de ou si ungem rondelele, iar deasupra presaram chimen.


Dam la cuptor pentru 25 minute la 180-200 grade.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Ies foarte bune daca in aluat se pun 2-3 linguri de untura rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Zamfira 1

15.12.2012, 16:50

o sa ma invit la masa///e o nebunie...atat de mult imi plac, aici chiar m-ai nimerit, bravoooo!!!!!

merisor 1

15.12.2012, 17:02

Multumesc Zamfira!

pity19 1

25.04.2014, 13:56

Ce faine sunt! Crocante pe gustul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pogaci cu jumeri