Porc cu orez si legume

de papabundetot in Porc, 23 Feb 2014 | 2618 vizualizari

 

Cererea lui iubi al meu pentru masa de astazi a fost…carnita cu ceva crusta :) asa ca…m-am mobilizat si am executat cu mare drag comanda primita pentru masa de pranz.Ceea ce am facut aici este un pranz usor,care are si ceva culoare dar si gust si pe care va recomand sa il incercati :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru carne:

  • Felii de pulpa de porc
  • sare roz de Hymalaia
  • turmenic,harissa,ienibahar,boia,piper sichuan
  • 2 linguri faina alba
  • 100 gr unt

Pentru legume:

  • 1 l apa sare,
  • lemongrass uscat
  • 2 stelute anason,
  • 6 cuisoare
  • 1 buc zucchini
  • 2 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 tije apio (telina verde)
  • 50 grunt

Pentru orez:

  • o masura orez
  • 2 masuri apa sare,
  • 6 cuisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu orez si legume:

Carnea: Am lasat carnea sa se marineze cu harissa,turmenic,sare,ienibahar si putin piper,apoi dupa aproximativ o ora am luat fiecare felie si am dat-o prin faina  amestecata cu boia si putin piper,apoi le-am prajit la foc iute (doar pentru a prinde crusta) in unt si ulei.

Dupa ce toate bucatile de carne s-au colorat frumos,le-am pus intr-o tava cu unt si putina zeama de la legume si am dat tava la cuptor.

Legumele: Intr-o oala cu apa am pus 2 stelute de anason,cuisoare, sare si lemongrass uscat si am lasat pana a dat in clocot,apoi am adaugat morcovii,pe care i-am lasat cam 3 minute sa fiarba,apoi am adaugat si zucchini si am mai lasat 1 minut.Dupa ce legumele au fiert le-am scurs de apa si le-am dat deoparte.Intr-o tigaie am pus la foc unt si putin ulei,am adaugat apoi telina taiata marunt si usturoiul si le-am lasat sa se prajeasca usor fara a le arde,apoi am adaugat si celelete legume si le-am sotat usor.

Orezul: intr-o oala mica am pus orez si 2 masuri apa,sare,cuisoare si am lasat sa fiarba pana cand orezul a absorbit apa si bobul s-a fiert.

Am servit apoi friptura alaturi de legume si orezul basmati…minunat!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu orez si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Porc Sichuan