Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Imi place atat de mult gustul dat mancarii de laptele de cocos incat,l-as folosi la mare parte din preparatele mele.Astazi,asa cum veti vedea si mai jos in descrierea retetei l-am folosit atat la carne cat si la garnitura si rezultatul a fost unul spectaculos,mancarica de azi a primit multe laude de la cei dragi mie :)
Bucatile de carne le-am pus la marinat in lapte de cocos,cu sos soia,sos worchester,sos pimento,curry si le-am lasat asa cam o jumatate de ora,apoi le-am pus intr-o tava impreuna cu marinata,am adaugat anasonul stelat si frunza de dafin si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au patruns.
Intr-o cratita,am pus ulei de rapita,catelul de usturoi taiat marunt,cuisoarele,anasonul si am lasat pe foc pana cand usturoiul si-a schimbat putin culoarea,am adaugat apoi orezul si l-am lasat asa 2-3 minute sa se prajeasca,apoi am adaugat 1 lingurita de curry, 200 ml lapte de cocos si supa de pui,am dat focul foarte mic,am pus capacul si am lasat sa fiarba orezul pana cand a absorbit tot lichidul din vas.Dupa ce orezul a fost fiert,am adaugat fasole rosie din conserva careia i-am scurs apa si am si clatit-o putin.Am scurs-o bine de apa si am adaugat-o peste orez.
Am servit pulpa in lapte de cocos alaturi de orez cu fasole rosie…o explozie de arome.
Pofta mare!
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult