Porumb copt-fiert la Zepter

de Panacris in Mancaruri de legume, 17 Iul 2013 | 1474 vizualizari

 

Continui să descopăr eficacitatea vasului Zpeter;) Încă o rețetă ce confirmă faptul că se gătește sănătos și ușor, în vasele Zepter!

 

INGREDIENTE

  • porumb de lapte ( adică pentru fiert) 4 știuleți,
  • vas Zepter 2,7 l.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb copt-fiert la Zepter:

Porumbul este consumat peste tot în lume, fiind bogat în nutrienți și aducând multe beneficii sănătății.


O cupă de boabe având cam 19% fibre, din necesarul zilnic al unei persoane și cca. 24% din necesarul zilnic de vitamina B5.


Beta-criptoxantina, un carotenoid cu proprietăți antioxidante puternice, care se găsește și în portocale, papaya, ardei grași sau mandarine, este în cantități mult mai mari în porumb. Porumbul conține și o fitochimicala numită luteină, vitamină C și E.


Previne demența, diabetul, hipertensiunea și cancerul. În ceea ce privește mineralele,el oferă fier, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, cupru și mangan. Fibrele sale ajută să prevină constipația și cancerul colorectal.


Antioxidanții neutralizează efectul radicalilor liberi care altfel pot provoca tumori. Beta-criptoxantina previne cancerul pulmonar, în timp ce luteina întârzie pierderea acuității vizuale. Boala Alzheimer este și ea prevenită, vitamina C întărește sistemul imunitar și previne infecțiile, în timp ce vitamină E are proprietăți anti-îmbătrânire.


Tiamina îmbunătățește memoria, funcțiile cognitive și sănătatea nervoasă, și dă energie, metabolismul funcționând în parametri normali.


Fosforul menține o creștere normală, o bună funcționare a rinichilor și oase puternice.


sursa: http://www.ziare.com/articole/porumb+beneficii


După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;)


Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se așează în vasul Zepter din dotare, se acoperă cu capacul, se dă la foc mic, cca. 10 minute, până ce acul indicator de la termocontrol ajunge în zona verde, apoi se oprește focul și se dă vasul deoparte. Atenție e posibil ca primii știuleți să iasă copți, fierți;) Nu-i bai, sunt la fel de buni;) ca cei consumați pe faleza de la Marea Neagră;) doar că nu s-a consumat energie mai deloc și toate vitaminele au rămas în porumb;), nu s-au pierdut în apa de fierbere. După prima rundă, nu se așteaptă ca vasul să se răcească complet, se adaugă o nouă tură de știuleți, dar de această dată se lasă doar cca. 5 minute, la foc mediu, apoi se oprește focul;) Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb copt-fiert la Zepter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

18.07.2013, 11:44

Bun bun!

laura_n 1

18.07.2013, 15:13

Lorra 1

27.07.2013, 11:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!