Porumb fiert, cu unt si sare

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2013 | 1667 vizualizari

 

Cred ca nu ar fi trebuit sa trec asa ceva la "retete" dar ma gandesc ca poate le este de ajutor celor care sunt incepatori. La noi in familie se mananca mult porumb fiert (cel copt nu prea ne place) si intotdeauna stropit cu mult unt! Daca n-ati incercat cu unt, nici nu stiti ce ati ratat. ;)

 

INGREDIENTE

  • 6 stiuleti de porumb;
  • apa (cat sa ii acopere);
  • 50 gr. unt (topit);
  • sare (dupa gust)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb fiert, cu unt si sare:

Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro). 

Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul.

Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt.

Acoperim totul cu restul de frunze ramase, turnam apa cat sa acopere totul si punem la fiert pentru minim 1 ora. Verificam cu o furculita daca bobul este fiert.

Scoatem porumbul din apa, il lasam putin sa se raceasca si il stropim cu unt topit.

Presaram sare dupa gust si papam.

 

RETETA IN IMAGINI

Porumb fiert, cu unt si sare-0
Porumb fiert, cu unt si sare-1
Porumb fiert, cu unt si sare-2
Porumb fiert, cu unt si sare-3
Porumb fiert, cu unt si sare-4
Porumb fiert, cu unt si sare-5
Porumb fiert, cu unt si sare-6
Porumb fiert, cu unt si sare-7

COMENTARII (30)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

16.07.2013, 20:21

Rocsi

Rocsi 1

16.07.2013, 20:50

Inca nu am mancat dar abia astept sa savurez doua- trei bucati

Valclaudia

Valclaudia 1

16.07.2013, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!