Porumb fiert, cu unt si sare

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2013 | 1921 vizualizari

 

Cred ca nu ar fi trebuit sa trec asa ceva la "retete" dar ma gandesc ca poate le este de ajutor celor care sunt incepatori. La noi in familie se mananca mult porumb fiert (cel copt nu prea ne place) si intotdeauna stropit cu mult unt! Daca n-ati incercat cu unt, nici nu stiti ce ati ratat. ;)

 

INGREDIENTE

  • 6 stiuleti de porumb;
  • apa (cat sa ii acopere);
  • 50 gr. unt (topit);
  • sare (dupa gust)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porumb fiert, cu unt si sare:

Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro).


Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul.


Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt.


Acoperim totul cu restul de frunze ramase, turnam apa cat sa acopere totul si punem la fiert pentru minim 1 ora. Verificam cu o furculita daca bobul este fiert.


Scoatem porumbul din apa, il lasam putin sa se raceasca si il stropim cu unt topit.


Presaram sare dupa gust si papam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumb fiert, cu unt si sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Patricia Iordache 1

16.07.2013, 20:21

Rocsi 1

16.07.2013, 20:50

Inca nu am mancat dar abia astept sa savurez doua- trei bucati

Valclaudia 1

16.07.2013, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Porumb fiert