Potcoave ala Cleme

de Adele in Dulciuri, 29 Dec 2015 | 2484 vizualizari

 

Fata incapatanata asa cum ma stiu... am pus sa fac potcoave... de bune sunt mult mai bune de chipese mai putin, de la reteta lui Cleme m-am inspirat (defapt am urmat pas cu pas) :X

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 100 g smantana grasa
  • 200 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 1 varf de sare
  • 1 plic de bicarbonat
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coja de portocala rasa
  • faina cat cuprinde
  • Zahar pudra vanilat
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave ala Cleme:

Se inncepe cu pregatirea aluatului: intr-un vas incapator se pune faina si sarea, se amesteca cu nuca macinata si bicarbonatul, se pune zaharul dupa care se aduga untul taiat in felii, smantana, ouale si esenta se amesteca bine si se framanta energic un aluat potrivit.


Din aluatul obtinut se prind pe rand bucati mici, care se ruleaza si se taie cam de 3 cm, se ruleaza usor fiecare bucata dand forma unei potcoave se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care se da la cuptor 200° pana se rumenesc (15 min aproximativ).


Se scot si se trec prin zahar pudra vanilat. Se continua pana se termina aluatul.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Vor iesi destul de multe, trebuie sa aveti rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave ala Cleme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Adele 1

30.12.2015, 10:18

Mirela

mihaelar63 1

11.01.2016, 13:12

Buuune !!! Da de multe potcoave are nevoie Cleme asta Nici nu ma mir la cat circula ))

Adele 1

11.01.2016, 13:32

Vai Miha ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ovaz