Prajitura Alba ca Zapada

de nadina73 in Prajituri, 5 Ian 2011 | 19177 vizualizari

 

O prajitura racoroasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 60-80 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac
  • 1lingurita otet
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 300 g unt
  • 240 g zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 60 g faina
  • sucul de la 3 lamai
  • Glazura:
  • 1 albus
  • 100 zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • Decor:
  • bombonele,ciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Se amesteca toate ingredintele pentru foi ,se framanta bine dupa care se imparte aluatul in 3 parti egale. Se coc 3 foi pe dosul tavii , tapetata cu putin ulei si faina. Foile se iau usor jos de pe tava cu ajutorul unui fir de ata, care se trece pe sub foaie si astfel foile se vor dezlipi foarte usor (asta in cazul in care se lipesc)


Crema:


Se amesteca laptele cu faina si se pun pe foc, se face un pep , cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la racit amestecand din cand in cand in el. Untul se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se face spuma dupa care se pune cate putin din pepul racit (nu tot odata), iar la final se pune cate putin din sucul de lamaie. Si acesta se incorporeaza pe rand, nu tot odata. Crema obtinuta se imparte in doua parti egale.


Glazura:


Albusul se bate bine spuma cu o furculita , dupa care se pune zaharul pudra si se mai bate, iar spre final se pune sucul de lamaie. Nu se mai bate, ci se fac miscari circulare cu furculita 5-6 minute.


ASAMBLARE:


Se pune o foaie, se intinde jumatate din cantitatea de crema, se pune foaia a doua, se pune cealalta jumatate de crema si se intinde uniform, dupa care cea de a treia foaie peste care se pune albusul batut. Peste albus se pot pune ciocolata rasa, fulgi de ciocolata sau bombonele. Se taie abia ziua urmatoare pentru a avea timp sa se inmoaie foile.


Pofta buna.Este o prajitura foarte racoroasa.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MIUTA 1

05.01.2011, 14:53

Foarte,foarte buna

aziz 1

05.01.2011, 15:22

o ador

kamy 1

05.01.2011, 20:21

ma jur ca pana acuma nu am stiut ca la prajitura mea preferata ii zice asa eu ii ziceam praji de lamaie cu foi de amoniac super buna pot manca juma de tava siu nu mi se face rau 5f 5f 5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Microundata