Prajitura Albinuta

de iri_iri in Prajituri, 15 Aug 2013 | 14307 vizualizari

 

.....am gasit aceasta reteta pe un site de bucatarie si mi-am propus sa o fac,numai ca am intampinat diverse obstacole,pe care am sa le pastrez pentru mine si am sa va d-au reteta dupa cum am preparat-o eu cu mici modificari.....sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 8 linguri de lapte,
  • 14 linguri de zahar,
  • 14 linguri de ulei,
  • 4 oua,
  • 4 linguri miere de albine ,
  • un praf de copt si 500 -600 grame de faina(cat sa iasa un aluat nelipicios si usor de modelat).

Pentru crema :

  • un litru de lapte ,
  • 350grame de zahar,
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 10 linguri de faina,
  • un pachet de unt,
  • un borcan de gem de caise (sau la alegere) si cicolata amaruie pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinuta:

Pentru inceput vom prepara foile astfel.


Vom amesteca ouale ,batute cu zaharul,dupa care vom adauga laptele,mierea de albine si uleiul.


Compozitia obtinuta o vom pune pe foc amestecand continuu pana se va ingrosa si se va inchide un pic la culoare. Apoi se va da deoparte si se va lasa la racit ,dupa care se va adauga praful de copt si faina ametecandu-le bine pana se va forma un aluat moale si nelipicios. Aluatul il vom imparti in patru parti egale din care vom coace patru foi pe fundul tapetat al unei tavi deprunghiulare.


Se vor coace cam 10 minute la cuptor ,care a fost bine incins.


Crema se va prepara astfel. vom amesteca zaharul cu zaharul vanilat. Apoi vom adauga faina iar la final vom adauga si laptele ,putin cate putin pana se incorporeaza tot.


Se va pune la baie de aburi si vom amesteca incontinuu,pana se va ingrosa ca o budinca.


Dupa ce s-a ingrosat se va lua de pe foc si se va adauga untul amestecand pana se va dizolva.Crema astfel obtinuta se va lasa sa se raceasca.


Cum foile si crema le-am pregatit vom incepe ansamblarea prajiturii asfel.


Vom aseza pe o tavaprima foaie peste care vom pune o parte din crema ,apoi vom adauga cea de a doua foaie. peste a doua foaie vom unge gemul de caise si vom adauga apoi cea de a treia foaie .


Peste a treia foaie vom adauga cealalta parte de crema (lasand un pic pentru deasupra) si la final adaugam cea de a patra foaie peste care ungem un strat subtire de crema.


Se va da la rece ,dupa care se portiona dupa preferinta si se va decora cu ciocolata amaruie.


Este bine de servit a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Gemul de caise fiind mai acrut se va combina foarte bine cu dulceata cremei de vanilie. Tava folosite este de dimensiuni de 20 pe 30.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Alexandra Burz 1

16.08.2013, 08:09


super..o sa o incerc cu siguranta

Rocsi 1

16.08.2013, 15:44

Este o prajitura delicioasa

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Albinuta - foi cu miere