Prajitura Alunella

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Iul 2010 | 12663 vizualizari

 

o prajiturica dulce cu vanilie, ciocolata si alune foarte usor de facut

 

INGREDIENTE

  • blat de pandispan cu cacao dreptunghiular din comert sau facut in casa 2 foi)
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Otker+ lapte si zahar pt.prepararea cremei
  • 1 punga alune nesarate
  • 1 plic crema de ciocolata Dr.Otker
  • 1 plic amidon alimentar
  • frisca facuta din un borcanel de smantana sau 1 cutie mica de Hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alunella:

Am insiropat blatul cu sirop de zahar ars(caramelizam zaharul si apoi adaugam apa sau zeama de compot de fructe).


Apoi am preparat crema de vanilie prima si apoi cea de ciocolata.Le-am ingrosat cu putin amidon pe fiecare(cam 2 linguri la fiecare crema) si nu am pus chiar tot laptele cerut pe plic, astfel crema a devenit mai groasa.


Am folosit o tava dreptunghiulara cu margini inalte si am asezat blatul, apoi prima crema de vanilie, apoi cea de ciocolata, apoi iar o foaie de blat cu cacao si apoi un strat de alune caramelizate putin in zahar si apoi mixate marunt si amestecate cu cateva linguri pastrate din ambele creme.Ultima data se pune un strat de frisca peste care presaram bucatele de alune caramelizate.


Se lasa cateva ore la rece si apoi se taie cuburi.e delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alunella" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

epurasha2bb 1

22.07.2010, 19:29

multumesc fetelor! madi iti garantez ca asta nu e , daca gasesti marca Vincinni e bun de mancat si asa simplu, e foarte bun si dulce , nu trebuie neaparat insiropat.

epurasha2bb 1

22.07.2010, 19:30

uite am o poza si cu el sa vedeti cum rata ambalajul si poate iei odata de curiozitate.Caut poza acum.

Cris2711 1

24.11.2011, 13:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata