Prajitura aromata cu branza si cacao

de Rocsi in Prajituri, 7 Noi 2012 | 5272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • 300 gr unt
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • 3 cani si 3/4 faina
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 5 linguri lichior de ciocolata
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 15 gr praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg si 200 gr branza da vaci dulce si cremoasa
  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza si cacao:

Blatul:


Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, praful de copt si lichiorul de cafea. Incepem si incorporam faina in ploaie, iar la final cacaoa. Mixam bine pana ingredientele sunt bine omogenizate.


Umplutura:


Ouale le batem spuma cu zaharul. Peste ele punem branza dulce de vaci si mixam la viteza mica. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Mixam usor pana obtinem o consistenta cremoasa.


Ungem o tava mare de aragaz cu unt si punem hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins pentru 10 minute. Scoatem tava dupa acest timp, intindem umplutura de branza, iar deasupra punem cealalta jumatate de compozitie de blat. Intindem uniform cu o paleta de silicon si introducem iar tava in cuptor.


Lasam prajitura acolo pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. O serviti simpla, pudrata cu zahar sau nuca de cocos.


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si cacao" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (89)

Rocsi 1

07.12.2013, 18:46

Multumesc mult Krysty

Adele 1

17.09.2014, 14:22

Rocsi 1

17.09.2014, 21:04

Adele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06