Prajitura bicolora cu piersici

de nadea68 in Prajituri, 20 Iun 2013 | 3306 vizualizari

 

...si o alta prajiturica de sezon cu piersici :))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 praf de copt esenza de rom
  • 3 linguri cacao
  • 4 -5 piersici
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora cu piersici:

Mai intai am taiat felii piersicile si i-am presarat cu o cescuta de zahar si un pic de suc de lamaie si le-am lasat la o parte.

Am separat albusurile de galbenusuri.Se bat bine galbenusurile si se adauga zaharul.Se continua pana se bat bine si se topeste zaharul.

Intr-un castron se bat bine albusurile cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la albusuri.

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt inmuiata in apa(asa se aseaza mai bine in tava :) )

Din compozitie lasam un sfert la care adugam cacaua,si turnam peste cea alba.

Deasupra punem piersicile.

Se coace 20-30 min,la 180 °.Testam cu o scobitoare.

Se lasa la racit in cuptor.

Am ornat prajitura cu glazura facuta din ciocolata si unt topit  si felii de piersica :)

Un desert super!!

TIPS-URI

1

prajitura se poate orna cu ce doriti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe de padure