Prajitura bicolora (Slow Cooker CROCK POT Digital 4,7L)

de merisor in Prajituri, 21 Mar 2015 | 2382 vizualizari

 

Aceasta este prima recenzie a aparatului Slow Cooker CROCK POT Digital 4,7L.
Am ales sa fac ceva dulce din curiozitate, sa vad cat de bine coace.
Chiar mi-a placut cum a iesit aceasta prajitura, in special mi-a placut textura.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 9 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru decor:
  • 30 gr ciocolata alba, rasa
  • 30 gr ciocolata amaruie, rasa
  • miez de nuca taiat grosier
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora (Slow Cooker CROCK POT Digital 4,7L):

Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste fiecare.


Rasnim zaharul sa-l transformam in pudra.


Macinam nuca, dar nu foarte fin.


Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare.


Scoatem mixerul si introducem un tel.


Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu telul, de jos in sus, pana le incorporam pe toate in bezea.


Cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul si le adaugam trepata in compozitie, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.


Apoi impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.


Intr-o parte vom adauga nuca de cocos, iar in cealalta parte, nuca si cacaua.


Tapetam vasul de ceramic al CROCK POT-ului cu hartie de copt si cu o lingura incepem sa punem compozitiile in el.


Punem cate trei linguri de compozitie cu cacao, apoi peste aceasta, 3 linguri de compozitie cu nuca de cocos si tot asa pana la epuizarea celor doua compozitii.


Asezam vasul in aparat, il acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de current si setam programul LOW pentru 2 ore si 30 de minute.


Nu l-am lasat chiar pana la finalizarea timpului, am oprit aparatul dupa 2 ore si 10 minute, dar timpul se seteaza din 30 in 30 de minute.


Dupa ce am oprit aparatul, am scos vasul ceramic din aparat si am mai lasat prajitura 10 minute in vas sa se raceasca usor, apoi am transferat-o pe un platou si am ornat-o cu ciocolata rasa si miez de nuca.


Mi-a placut tare mult textura prajiturii, a iesit compacta si foarte pufoasa.


Imi place la acest aparat ca are capac din sticla si putem urmari preparatul indeaproape.


 

TIPS-URI

1

Capacul vasului nu trebuie ridicat, decat in ultimele 15 minute de preparare, pentru a nu risca sa se lase prajitura.

2

Bicarbonatul adaugat la prajitura i-a conferit acesteia o textura mai densa si in acelasi timp destul de afanata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora (Slow Cooker CROCK POT Digital 4,7L)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Elena1991 1

07.04.2015, 14:57

pentru a putea face aceasta compozitie putem pune compozitia intr-un vas obisnuit de torturi, iar apoi sa-l bagam la cuptor?

merisor 1

07.04.2015, 15:18

Elena, da, cum sa nu se poata, este o prajitura obisnuita!

tarasmariana 1

09.04.2015, 01:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Friptura din burta de porc la Slow Cooker