Prajitura "Black or White"

de Brindusa in Prajituri, 25 Iun 2010 | 5067 vizualizari

 

Azi se implineste un an de cand a murit Michael Jackson. Eu, ca un fan inrait ce am fost si voi fi am facut prajitura asta in amintirea lui.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua, separate
  • 180 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • Bezeaua
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar tos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Black or White":

Se incepe cu blatul:

Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de dimensiuni maxim 40 cm x 40 cm. Daca tava e mai mare, blatul iese prea subtire. Unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina.

Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt (cernute in prealabil) si la sfarsit usor albusurile. Toarna in forma si coace 15 minute, pana blatul e jumatate facut. Pune bezeaua si mai lasa 15 minute

Bezeaua Bate albusurile tare, apoi adauga cate o lingura de zahar, batand bine dupa fiecare adaugare. In final trebuie sa rezulte o textura cremoasa si lucioasa. Mai multe poti citi aici

Lasa la racit blatul cu bezeaua. 

Crema:

La baia de aburi amesteca untul, galbenusurile si cacao pana ce crema se intareste. Lasa la racit si pune untul. Unge bezeaua cu crema. Da la rece ca sa se intareasca bine.

Taie cu un cutit ascutit, tinut in apa fierbinte.

 

COMENTARII (20)

nadina73

nadina73 1

26.06.2010, 16:50

foarte bine arata 5 furcu

Oany

Oany 1

19.07.2010, 13:56

meriti 5 furcu! e nemaipomenita! Felicitari!

bianca92

bianca92 1

26.10.2013, 18:43

o bunatate. Imi place mult de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!