Prajitura Bulinuta

de epurasha2bb in Prajituri, 12 Aug 2010 | 6620 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt. blat:

  • 4 oua,
  • 1 praf de copt,
  • o punga de zahar pudra Dr Otker,
  • 1/2 ceasca de ulei,
  • 150 g faina,
  • 2 linguri cacao;

pt.decor :

  • ciocolata cu crema de visine cateva patratele date pe razatoare;

pt.crema:

  • 1 galbenus, 2 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri amidon, 300 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bulinuta:

Se bat albusurile spuma ca de bezele.Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga usor in spuma de albus.Se amesteca praful de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie amestecand continuu dar usor.Se picura si uleiul si se amesteca bine.Daca aveti unt topit si racit e mai bine chiar.


Se separa intr-un castron cam jumatate din compozitie si se ameteca cu 2 linguri de cacao.


Se pregateste din timp cuptorul.


Se unge o tava cu putin unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna intai compozitia simpla apoi cu o lingurita asezati din loc in loc pe margine bulinute din compozitia cu cacao.


Dati la cuptor si nu umblati 15 minute apoi testati cu scobitoarea daca e facut blatul.


Cand e gata (nu ramane coca pe scobitoare) se stinge focul si se lasa pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa


Crema de vanilie se prepara cu lapte si oua astfel:Se freaca un galbenus cu 2 linguri de zahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.


Se taie blatul in 2 semicercuri , se umplu cu crema de vanilie si se suprapun.Deasupra mai punem un film subtire de crema de vanilie dupa care razuim ciocolata bicolora roz negru.Se lasa la rece putin si apoi se taie cuburi .Este foarte simplu de facut si haioasa cu bulinutele ei!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bulinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

nadina73 1

13.08.2010, 00:16

ce bine arata super vreau o filuta la chimb daca vrei ?

mena29 1

13.08.2010, 08:26

Ce frumoasa e prajitura ta

Corinuta 1

14.08.2010, 00:28

Frumoasa si pufoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nutella