Prajitura "Capsunica"

de RuxyRux in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 3695 vizualizari

 

Rasfat delicios intr-o zi frumoasa de vara.......... va invit la un desert de neuitat! Nimic nu se compara cu gustul capsunilor de sezon, iar in aceasta combinatie incredibila ne desfata simturile pe deplin! Deci rasfat si dezmat! (ma refer la calorii, desigur!)))))))

 

INGREDIENTE

  • 3 pungi de piscoturi( in jur de 63 bucati am pus eu, cate 21 pe rand)

Crema de vanilie:

  • 6 oua
  • 1 kg lapte + 100 ml
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • vanilie( dupa gust)
  • 50 g unt

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • vanilie

Decor:

  • 600 ml frisca lichida
  • 1/2 kg de capsuni sau cate doriti
  • frunzulite de menta
  • fulgi de ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Capsunica":

Va ies multe portii din aceasta cantitate...eu am si daruit din prajitura mai bine de jumatate..deci daca faceti pentru mai putine persoane,, reduceti cantitatile!


Prima data am preparat crema de vanilie:


Laptele l-am pus pe foc cu vanilia si l-am infierbantat..


Ouale le-am mixat cu zaharul si faina, apoi am adaugat 100 ml lapte rece si am omogenizat bine, apoi am turnat totul in laptele fierbinte si am amestecat fara oprire pana a inceput sa se ingroase.


Am dat focul mic si am tinut crema pe foc in jur de 7 minute. Am adaugat untul si am amestecat foarte bine si desigur am pus crema la racit.


Frisca am pus-o la rece si apoi am mixat-o.


Siropul:


Pe foc intr-un vas am pus zaharul, vanilia si cele 3 linguri de apa si l-am caramelizat usor. Intre timp am pus apa la fiert (600 ml). Cand zaharul s-a caramelizat am adaugat apa fierbinte si am lasat sa se dizolve bine zaharul caramel. Siropul l-am folosit putin caldut.


Am inmuiat fiecare piscot 1 secunda in sirop si apoi am asezat primul rand in tava, exact ca la tiramisu.


Deasupra am pus un strat de crema de vanilie, deasupra frisca si jumatati de capsuni.


Am pus 3 astfel de straturi, blat de piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni.


Ultimul strat a fost cel de frisca, apoi am pus deasupra fulgi de ciocolata, capsuni si frunzulite de menta.


O minunatie!!! Toata lumea a mai cerut..... portie dubla, unii chiar tripla! :))))


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Capsunica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

07.06.2015, 16:30

Multumesc frumos Crisulina dulce si scumpa

DIANA B 1

09.06.2015, 09:29

Ruxy draga , tu esti mai mult decat o draguta , de aceea te iubesc io

RuxyRux 1

09.06.2015, 10:37

Si eu te iubiiiii muuult Diana....cred ca simti asta dincolo de ecran!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de capsuni si frisca