PRAJITURA CIOCOLATINO

de Retete_Haplea in Dulciuri, 15 Apr 2015 | 1487 vizualizari

 

A fost odată ca niciodată
O prajitură cu totul și cu totul de ciocolată

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

8 oua, 50 ml ulei,

40 ml apa,

200 g zahar,

11 linguri faina,

3 linguri cacao.

Ingrediente pentru crema:

220 g ciocolata,

400 ml smantana dulce.

Ingrediente pentru glazura:

100 g ciocolata,

60 ml smantana dulce.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA CIOCOLATINO:

- Incepem cu preparea cremei ganache:


Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba!

Punem ciocolata topita intr-un vas in care sa putem sa mixam apoi lasam la racit peste noapte, sau cel putin 4-5 ore, apoi mixam la viteza mica pana devine o crema.




- Pentru foi:


Separam albusurile de galbenusuri, apoi albusurile le batem spuma cu apa Spre final adaugam zaharul . Mixam in continuu, pana cand albusurile raman ‚”batoase’’

Galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat (ca la maioneza) la viteza mica

Adaugam galbenusurile peste albusuri apoi cernem faina amestecata cu cacao si incorporam cu o spatula de silicon. Compozitia obtinuta o impartim in 3 si coacem 3 foi egale (pe rand) intr-o tava acoperita cu hartie de copt ( 35×20 cm)

Peste prima foaie punem jumatate de crema apoi continuam cu restul foilor




- Prepararea glazurii:


Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de apa.


Turnam glazura peste prajitura.


Ornam pe margini cu fulgi de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CIOCOLATINO" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

15.04.2015, 14:44

Buna tare ciocolatoasa asta!

Rocsi 1

15.04.2015, 20:24

Delicioasa!

Bya Ralu 1

16.04.2015, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mascarpone, ananas si papaya