Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de Ina in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 101242 vizualizari

 

O prajitura usoara si racoritoare, preluata de la katty , careia-i multumesc :-*

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 albusuri,
  • 8 linguri zahar ,
  • 14 linguri fulgi de cocos,
  • 2 linguri faina ,
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un praf de sare ,
  • crema :
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina ,
  • 300 ml frisca,
  • 3 linguri zahar vanilinat
  • fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul,  fulgii de cocos, coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei ajutandu-ne doar de o lingura de lemn pe care o miscam usor de sus in jos. 

Turnam compozitia in  tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor de pe marginile tavii. 

Scoatem blatul din tava, inlaturam hartia de copt , apoi il lasam la racit tot in tava. 

Intre timp, ne ocupam de crema. Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa .

Separam bucatile de ananas de zeama compotului, apoi le maruntim 10 secunde la robot.

Zeama de la compot o incalzim, topim in ea 3 linguri cu zahar vanilinat, dupa care adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se topeste complet ( pentru usurinta operatiunii am pus gelatina hidratata la microunde, pentru 5 secunde, apoi am adaugat-o in zeama de compot ).

Turnam siropul peste ananasul maruntit si amestecam. Lasam sa se raceasca , apoi amestecam compozitia cu 300 ml frisca batuta spuma. 

Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Decoram cu  fulgi de cocos si dam la frigider pentru cateva ore.

Portionam dupa preferinte. 

 

TIPS-URI

1

Nr. portii se refera la nr. de tavi. Am folosit lava aragazului : 30/ 34 cm.

2

La crema, incercati sa adaugati siropul in frisca, putin cate putin, nu invers :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-0
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-1
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-2
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-3
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-4
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-5
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-6
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-7
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-8
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-9
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-10
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos-11

COMENTARII (45)

ela

ela 1

20.12.2016, 09:59

Ina oare daca pun si galbenusurile in blat,ce ar fi?

Ina

Ina 1

20.12.2016, 10:03

N-o sa mai fie atat de alba, dar gustul nu cred ca se va modifica

ela

ela 1

20.12.2016, 10:37

imi pare sa arunc atatea galbenusuri...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!