Prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de Ina in Dulciuri, 11 Ian 2015 | 107275 vizualizari

 

O prajitura usoara si racoritoare, preluata de la katty , careia-i multumesc :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar 
  • 14 linguri fulgi de cocos
  • 2 linguri faina 
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un praf de sare 
  • Crema :
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina 
  • 300 ml frisca
  • 3 linguri zahar vanilinat
  • fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.


Adaugam pe rand, mixand la turatie maxima, zaharul, fulgii de cocos si coaja de lamaie. Faina o adaugam la final, in ploaie, pentru incorporarea ei ajutandu-ne doar de o lingura de lemn pe care o miscam usor de sus in jos.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem pana ce blatul capata culoare aurie si se desprinde usor de pe marginile tavii.


Scoatem blatul din tava, inlaturam hartia de copt , apoi il lasam la racit tot in tava.


Intre timp, ne ocupam de crema. Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa .


Separam bucatile de ananas de zeama compotului, apoi le maruntim 10 secunde la robot.


Zeama de la compot o incalzim, topim in ea 3 linguri cu zahar vanilinat, dupa care adaugam gelatina si amestecam bine pana ce aceasta se topeste complet ( pentru usurinta operatiunii am pus gelatina hidratata la microunde, pentru 5 secunde, apoi am adaugat-o in zeama de compot ).


Turnam siropul peste ananasul maruntit si amestecam. Lasam sa se raceasca, apoi amestecam compozitia cu 300 ml frisca batuta spuma.


Intindem crema peste blatul de cocos in tava in care a fost copt. Decoram cu fulgi de cocos si dam la frigider pentru cateva ore.


Portionam dupa preferinte.

 

TIPS-URI

1

Numarul de portii se refera la numarul de tavi. Am folosit tava aragazului : 30/ 34 cm.

2

La crema, incercati sa adaugati siropul in frisca, putin cate putin, nu invers :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Ina 1

20.12.2016, 10:03

N-o sa mai fie atat de alba, dar gustul nu cred ca se va modifica

ela 1

20.12.2016, 10:37

imi pare sa arunc atatea galbenusuri...

kytz 1

15.03.2017, 10:14

Ce prăjitură bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata de casa cu nuca de cocos