Prajitura cu branza dulce si bezea

de palpabil in Prajituri, 14 Mai 2013 | 6761 vizualizari

 

Am facut-o in graba fiindaca in acelasi timp faceam si papanasi si nu am reusit sa o fac estetic cum mi-as fi dorit... insa a iesi delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 30 ml apa rece
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sarePentru umplutura:
  • 300 gr branza dulce
  • 50 gr gris
  • 80 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 3 galbenusuri
  • Pentru decor:
  • 3 albusuri
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si bezea:

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .



Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.



Pregatim umplutura: intr-un bol se amesteca ingredientele, pana obtinem o compozitie uniforma. Intr-o tava punem hartie de copt, adaugam umplutura, o intindem intr-un strat uniform si lasam la copt cca 5 min la foc mic.



Se adauga blatul copt peste umplutura si mai lasam inca 5 min la cuptor, la foc mic.



Separat se omigenizeaza albusurile cu zahar pentru bezea. Cand compozitia de bezea este gata se adauga zeama de lamaie si amestecam usor.



Se scoate din cuptor, se rastoarna peste o hartie de copt si cu grija punem prajitura in tava, astfel incat umplutura sa fie deasupra, iar blatul sub. Se indeparteaza hartia de deasupra, de pe umplutura si se adauga cu ajutorul unui pos cu dui compozitia de bezea.



Se introduce din nou in cuptor si se lasa cca 10 min.



Se lasa la racit, apoi cand este complet rece se portionaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

23.05.2013, 13:46

Teo 1

12.02.2015, 20:20

Ce frumosssss!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 20:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura saseasca cu branza dulce