Prajitura cu branza si visine

de alilianaa in Prajituri, 23 Apr 2014 | 2901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 180 g margarina,
  • 390 g faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 oua,
  • sare,
  • un plic praf de copt,
  • 3 linguri apa.
  • Compozitia branza:
  • 500 g branza dulce,
  • 3 oua + un ou ,
  • 2 linguri smantana,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5-7 linguri zahar,
  • 25 visine ( congelate, am folosit eu),
  • 2 linguri rase cu amidon si o lingura rasa cu gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte)

Branza: in blender se pune branza impreuna cu  zaharul, smantana, ouale, coaja rasa de portocala. Se amesteca  bine. La final se adauga si amidonul si se amesteca. Se  lasa la rece peste noapte.

Visinele se dezgheata, se scurg. Dupa ce s-au scurs bine se pun in  zahar. 

Asamblare. Din aluat se opreste  pret de un pumn de aluat.  Din restul  aluatului se formeaza  o foaie  care se aseaza  pe fundul tavii si pe peretii acesteia. Peste aceasta se pune  branza. Se  adauga visinele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se decupeaza  cateva floricele care au fost aplicate pe prajitura. Cu un ou se unge  prajitura si se pune la cuptor pentru 30-35 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5101 puncte

oanapl

4034 puncte

Rocsi

3788 puncte

Constelatialeu

2213 puncte

robert_b

1976 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta