Prajitura cu branza si visine

de alilianaa in Prajituri, 23 Apr 2014 | 2009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 180 g margarina,
  • 390 g faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 oua,
  • sare,
  • un plic praf de copt,
  • 3 linguri apa.
  • Compozitia branza:
  • 500 g branza dulce,
  • 3 oua + un ou ,
  • 2 linguri smantana,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5-7 linguri zahar,
  • 25 visine ( congelate, am folosit eu),
  • 2 linguri rase cu amidon si o lingura rasa cu gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte)


Branza: in blender se pune branza impreuna cu zaharul, smantana, ouale, coaja rasa de portocala. Se amesteca bine. La final se adauga si amidonul si se amesteca. Se lasa la rece peste noapte.


Visinele se dezgheata, se scurg. Dupa ce s-au scurs bine se pun in zahar.


Asamblare. Din aluat se opreste pret de un pumn de aluat. Din restul aluatului se formeaza o foaie care se aseaza pe fundul tavii si pe peretii acesteia. Peste aceasta se pune branza. Se adauga visinele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se decupeaza cateva floricele care au fost aplicate pe prajitura. Cu un ou se unge prajitura si se pune la cuptor pentru 30-35 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

laura_n 1

24.04.2014, 14:47

ce idee buna!

alilianaa 1

24.04.2014, 21:02

Alexa

alilianaa 1

24.04.2014, 21:02

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta