Prajitura cu branza si visine

de alilianaa in Prajituri, 23 Apr 2014 | 3464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 180 g margarina,
  • 390 g faina,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 oua,
  • sare,
  • un plic praf de copt,
  • 3 linguri apa.
  • Compozitia branza:
  • 500 g branza dulce,
  • 3 oua + un ou ,
  • 2 linguri smantana,
  • coaja rasa de portocala,
  • 5-7 linguri zahar,
  • 25 visine ( congelate, am folosit eu),
  • 2 linguri rase cu amidon si o lingura rasa cu gris.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si visine:

Aluat: faina se cerne intr-un vas. Se amesteca cu sare, praf de copt,zahar.Peste acestea se adauga ouale, margarina se se framanta. La final se adauga apa si se mai framanta putin. Compozitia de da la rece. ( Eu am lasat-o peste noapte)

Branza: in blender se pune branza impreuna cu  zaharul, smantana, ouale, coaja rasa de portocala. Se amesteca  bine. La final se adauga si amidonul si se amesteca. Se  lasa la rece peste noapte.

Visinele se dezgheata, se scurg. Dupa ce s-au scurs bine se pun in  zahar. 

Asamblare. Din aluat se opreste  pret de un pumn de aluat.  Din restul  aluatului se formeaza  o foaie  care se aseaza  pe fundul tavii si pe peretii acesteia. Peste aceasta se pune  branza. Se  adauga visinele. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se decupeaza  cateva floricele care au fost aplicate pe prajitura. Cu un ou se unge  prajitura si se pune la cuptor pentru 30-35 minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy, altfel