Prajitura cu branzica si struguri

de _Alina_ in Prajituri, 10 Oct 2012 | 2235 vizualizari

 

Dragilor, dupa cum va povesteam piticul meu are o perioada in care, probabil, simte nevoia de dulce si drept urmare ma terorizeaza sa-i fac prajituri (nu ca mi-ar displace lucrul acesta ;)) Incerc sa nu le fac prea dulci (ca sa n-avem alte probleme dupa aceea) si sa folosesc ingrediente naturale ;) A iesit o prajitura echilibrata ca arome, pe care va invit sa o gustati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 si 1/2 cana faina
  • 1 si 1/2 lgt praf de copt
  • 2 lgt cacao neagra
  • 1 lgt esenta de rom
  • Crema:
  • 350 g branza proaspata
  • 2 lg zahar
  • 2 si 1/2 lg faina
  • 1/2 banana coapta
  • 2 oua
  • 1 varf lgt scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branzica si struguri:

Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan.


Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la 220°C.


Cat e blatul in cuptor, va puteti ocupa de crema. Puneti branzica, zaharul, banana si ouale intr-un vas si le pasati. Adaugam faina si scortisoara si mixam pana la incorporare. E o crema (nu prea se poate numi ea crema, dar in fine ;) nepretentioasa si pe care o vom gati :D o vom baga in cuptor. Mai intai scoateti tava cu blatul negru din cuptor, puneti crema peste acesta si intindeti-o, apoi bagati tava din nou in cuptor pentru 30 min la 190°C. Dupa ce o scoateti din cuptor, cand este inca fierbinte, infingeti bobite de struguri din loc in loc si dupa ce se mai raceste o puteti pudra cu scortisoara sau cu zahar.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branzica si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ANNA_46 1

10.10.2012, 20:29

si arata foarte bine

_Alina_ 1

12.10.2012, 08:30

Mihaele, Anna &

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Prajitura saseasca cu branza dulce