Prajitura cu caise

de miremirc in Prajituri, 30 Iul 2012 | 11873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 3 lg zahar
  • 8 lg ulei
  • 10 lg apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1/2 lgt bicarbonat (sau 1/2 plic praf de copt)
  • 500 g caise proaspete
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Mixam intr-un castron ,galbenusurile spuma cu 300 g zahar, adaugam treptat uleiul, apoi apa fiarta, lingura cu lingura, faina amestecata cu praful de copt (eu am folosit bicarbonat si l-am stins cu putin otet).

Separat, in alt castron batem albusurile spuma, adaugam cele 3 linguri de zahar si mixam mai departe pana se topeste zaharul. Peste compozitia de galbenusuri rasturnam albusurile spuma. Amestecam cu ajutorul unei linguri, prin rasturnare, de jos in sus. Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam jumatati de caise. Dam prajitura la cuptor pana se coace. Facem testul cu scobitoarea .

"Prajitura cu caise" este o prajitura delicioasa, ieftina si rapida ! Va doresc duminica placuta in continuare!

Reteta o am din caietul cu retete al mamei mele :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ancutaCH 1

02.08.2012, 03:56

ok...m-ai convins....data viitoare am sa fac reteta ta ....merci mult

RuxyRux 1

07.08.2012, 20:36

Delicios arata!

Ancutsa 1

18.06.2018, 23:07

Pufoasa si aromata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză dulce și caise