Prajitura cu caise

de miremirc in Prajituri, 30 Iul 2012 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 3 lg zahar
  • 8 lg ulei
  • 10 lg apa fiarta
  • 300 g faina
  • 1/2 lgt bicarbonat (sau 1/2 plic praf de copt)
  • 500 g caise proaspete
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Mixam intr-un castron ,galbenusurile spuma cu 300 g zahar, adaugam treptat uleiul, apoi apa fiarta, lingura cu lingura, faina amestecata cu praful de copt (eu am folosit bicarbonat si l-am stins cu putin otet).


Separat, in alt castron batem albusurile spuma, adaugam cele 3 linguri de zahar si mixam mai departe pana se topeste zaharul. Peste compozitia de galbenusuri rasturnam albusurile spuma. Amestecam cu ajutorul unei linguri, prin rasturnare, de jos in sus. Compozitia obtinuta o intindem intr-o tava (25*35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam jumatati de caise. Dam prajitura la cuptor pana se coace. Facem testul cu scobitoarea .


"Prajitura cu caise" este o prajitura delicioasa, ieftina si rapida ! Va doresc duminica placuta in continuare!


Reteta o am din caietul cu retete al mamei mele :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miremirc 1

01.08.2012, 16:42

ancutaCH nu e nici un secret....am facut pur si simplu reteta ...

ancutaCH 1

02.08.2012, 03:56

ok...m-ai convins....data viitoare am sa fac reteta ta ....merci mult

RuxyRux 1

07.08.2012, 20:36

Delicios arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara cu fructe