Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

de Catalina L in Prajituri, 21 Ian 2018 | 3704 vizualizari

 

Astazi va prezint o reteta traditiionala din orasul Metz (Franta).
Foarte usor de facut, v-o recomand cu caldura. Este o reteta veche  de traditie diferita de prajiturile cu unt de astazi. Este moale si pufoasa cu un gust ciocolatos si un pic acidulat datorita smantanei din compozitie.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/prajitura-cu-ciocolata-si.html

 

INGREDIENTE

  • 125 g de faina
  • 4 oua
  • 140 g de zahar
  • 200 g de smantana grasa
  • 120 g des ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata neagra
  • zahar pudra
  • vanilie pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz:

Radeti ciocolata.

Eu am folosit fulgi, dar vor cadea la fund. Este la fel de bun, dar reteta originala cere ciocolata rasa.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Bateti ouale intregi cu zaharul timp de 5 minute pana isi vor tripla volumul.

Incorporati usor ciocolata rasa si apoi faina cernuta.

Adaugati smantana si amestecati usor, amestecul trebuie sa fie spumos.

Ungeti cu unt forma in silicon. Daca aveti altfel de forma, va recomand sa puneti hartie de copt si s-o ungeti. Turnati compozitia.

Dati la cuptor timp de 40 de minute.

Verificati apasand usor- veti auzi un usor "șuier".

Scoateti si scoateti din forma dupa 5 minute.

Lasati se se raceasca pe un gril.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu mere si budinca de vanilie