Prăjitură cu cireşe

de alice_ciobanu in Prajituri, 23 Iun 2011 | 2350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 350 gr zahăr tos
  • 350 gr făină
  • 9 linguri apă
  • 1 esenţă vanilie
  • vreo 500 gr cireşe roşii... fără sâmburi

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cireşe:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul şi se îngroaşă devenind o cremă spumoasă. Cele 9 linguri de apă se încorporează treptat, amestecând continuu. Apoi punem şi făina şi amestecăm bine pentru omogenizare.


Albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare, se încorporează la urmă, amestecând cu o lingură, de sus în jos.


Cireşele au fost spălate şi li s-au scos sâmburii. Într-o tavă bine tapetată cu unt şi făină se toarnă amestecul, iar deasupra se pun cireşele.


Dăm la foc moderat 45-50 min, în cuptorul bine încins. Pudrăm cu zahăr pudră când scoatem din cuptor şi o servim când se răceşte... dacă este răbdare.. dacă nu....


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cireşe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

24.06.2011, 07:25

buna rau prajitura asta a ta

adry88 1

28.06.2011, 16:39

Lau 1

01.07.2011, 17:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese